Energetische Therapie:

De therapie is gericht op het in evenwicht brengen van de energiestromen. Een teveel aan energie kan wegstromen en een tekort kan aangevuld worden.

Alles in en om de mens is energie; het menselijke lichaam, de natuur, de dieren, de huizen, de muziek waar je naar luistert, de voedingsmiddelen die je tot je neemt. Ook onze gedachten en gesproken taal is energie. Alles heeft een eigen frequentie.

Vanuit een holistische (allesomvattende) visie kunnen we zeggen dat de mens bestaat uit een fysiek deel, een emotioneel deel, een mentaal deel en een spiritueel deel. Wanneer één deel uit balans is, heeft dit effect op de andere delen. Er kunnen blokkades vastgezet zijn die de stroming van je energie verminderen of je ziek maken.

Door (schokkende) gebeurtenissen in ons leven kunnen overtuigingen/blokkades zich vormen en vastzetten. De meeste overtuigingen worden gevormd tijdens onze kindertijd. Op het moment van het ontstaan zijn ze relevant om datgene wat in ons leven zo pijnlijk is, dragelijk te maken. Dit kunnen overtuigingen zijn die door ons zelf gevormd zijn of door de mensen waar mee we ons verbonden voelen, familie/voorouders. Er kan in ons lichaam een blokkade/disbalans zijn ontstaan waardoor de energie niet goed meer kan stromen. Veelal gaat het om onbewuste vastgezette patronen.Tijdens de therapie gaan we op zoek naar deze patronen, zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Wanneer er bewustwording ontstaat, zijn we veelal in staat deze patronen te doorbreken. Het lichaam is in staat zichzelf te helen waardoor de levens energie weer kan gaan stromen.